Koronarelaterte dødsfall blant folk under 50 har steget hurtig

Døde i 40-årene har steget hurtig. Legg merke til hvordan kurven endrer karakter mot slutten av 90-dagersperioden som vises.

Fem nye registrert i løpet av ni dager

Det totale antall koronaregistrerte dødsfall for personer i 40-årene i Norge steg i perioden 29. mars til 7. april fra 7 til 12. Det utgjør en økning på over 70% på denne knappe tiden. Dette viser statistikk Koronakartet har hentet fra Folkehelseinstituttet.

Senere ble tallene nedjustert. For 12. april er antall i alderen 40-49 år 9. Samtidig har antallet i aldersgruppen 0-39 år steget fra 3 til 5. Begge de to nye er mannlige.

Under vises vårt interaktive kart som demonstrerer utviklingen.


Åpne kartet i et eget vindu.

Det var i utgangspunktet 3 menn og 2 kvinner i 40-årene som var registrert døde i nevnte periode. Etter nedjusteringen var det istedet 1 mann og 1 kvinne. Det er dermed mulig at to av mennene var flyttet ned til gruppen 0-39 år.

Dødsfallene ble registrert på fire ulike dager. FHI har ikke meldt om etterregistreringer av dødsfall den siste tiden, slik det blant annet ble gjort i januar. En slik melding kan likevel komme senere.

Folkehelseinstituttet har tidligere meldt at den britiske virusmutasjonen er assosiert med en høyere risiko for sykehusinnleggelse. Dette gjelder også blant unge voksne. Line Vold ved Folkehelseinstituttet beskriver i artikkelen en 2,6 ganger høyere risiko for å bli innlagt på sykehus for smittede med den britiske varianten i forhold til en ikke-særskilt variant.

I FHIs rapport for uke 10 ble det oppgitt at andelen med den britiske varianten lå på 72% av de smittede. Andelen var høyest i Oslo med 82%.

Andre aldersgrupper har ikke hatt tilsvarende utvikling. Under vises kurvene for døde i 50-årene og 60-årene.

Døde i 50-årene. Det er en betydelig overvekt av menn. Kurven viser siste 90 dager.
Døde i 60-årene. Kurven viser siste 90 dager.

Bli den første til å kommentere på "Koronarelaterte dødsfall blant folk under 50 har steget hurtig"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*